2015 YILI ZİLE PANAYIRI GÜREŞLERİ YAPILDI

http://public.fotki.com/zelanakkas/zleden-resml-haberler/zle-panayir-grelern/?view=roll#1 

Zile Belediyesinin düzenlemiş olduğu tarihi panayır güreşlerinde başpehlivanlığı finalinde Ömer Faruk Galender yenen Onur Balcı oldu.

Osmanlı fermanıyla kurulan 6 büyük panayırdan birisi olan Zile Panayır etkinliklerinde yapılan karakucak güreşlerine güreşçiler ve vatandaşlara yoğun ilgi gösterdi. Güreşlere 335 güreşçinin mücadele ettiği güreşler Zile Belediyesi festival bağında yapıldı.

Karadini Belediye festival alanında yapılan güreşler saygı duruşu, istiklal marşı ve Kuranı kerim tilaveti okundu. Güreşler öncesi kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Lütfi Vidinel; Milli kültürümüzün güzelliği olan karakucak güreşlerini ilçemizde tekrar düzenlemiş olmasında dolayı herkese çok teşekkür ediyorum.  diye konuştu.

Belediye başkanının konuşmasından sonra yapılan güreşlerde güreşçiler rakiplerini yenebilmek için büyük gayret gösterdiler. Çekişmeli geçen başpehlivanlık güreşlerine 28 güreşçi katıldı. Rakipleri bir bir yenerek finale çıkan Onur Balcı ve Ömer Faruk Galender yapmış oldukları başpehlivanlık güreşinde rakibi Ömer Faruk Galender'i yenen Onur Balcı başpehlivan oldu. Ömer Faruk Galender'i 2.ci Fatih Atlı ve hocası Bayram Ertan 3. oldular

Başaltı güreşlerinde ise Burak Yurdakul'u yenen Namık Korkmaz başaltı birincisi oldu. Burak Yurdakul'u 2. Çağrı Önder ve Nuh Akdağ 3. oldular

Güreşlerde Zile Mehter takımı halka mini bir konser derdi.Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödül ve madalyaları madalya verildi.

Karakucak güreşlerine Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş,Turhal Kaymakamı Bünyamin yıldız, Zile belediye başkanı Lütfi Vidinel, Tokat Ak Parti Milletvekili Celil Göçer, MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan, CHP Milletvekil adayı Kadim Durmaz, Ak Parti Zile İlçe Başkanı Akif Seçkin, Turhal Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay, Zile Belediye Başkan yardımcısı Bilal Koç, Zile Güreş kulübü başkanı Fatih Gökay, İşkur İl Müdürü İbrahim Akpınar, STK temsilcileri ve çok sayıda güreş sever katıldı.

2016 yılı güreş ağalığını Akçay Besicilik ve Süt Hayvancılığı San.Tic. A.Ş adına 33 bin lira ile Serdar Akçay aldı. Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel güreşçilere satraç takımı hediye etti. Sutpet petrol sahibi İbrahim Alp organizasyona 5 bin başpehlivana bin TL verirken Özkalleli A.Ş Orhan Özkallelide üretmiş oldukları ürünlerde pehlivanlara hediye verdi.